Przygoda ze smakiem

niedziela, 4 października 2015

Dacquoise czyli daklas jak u Sowy

›
Dziś coś mega słodkiego a jednoczesnie lekkiego. Beza, krem i daktyle. Narkotycznie dobre ciasto z Francji. Dacquoise czyli po nasz...
poniedziałek, 28 września 2015

Mole poblano - meksykanski sos czekoladowy

›
Mole poblano to narodowy sos Meksykanów. Dokładnie nie wiadomo skąd się wywodzi, legend jest kilka. Jedna mówi o ubogich siostrach...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Bobi
Pasja gotowania była ze mną chyba od zawsze. W każym bądź razie nie pamiętam, kiedy się obudziła. Od małego lubiłam patrzeć na ręce mojej Mamy, gdy wyczarowywała dla nas wspaniałe obiady i Babci, która zdradzała mi tajniki swego kulinarnego kunsztu. Uwielbiam wynajdywać coraz to nowe przepisy i zaskakiwać wyszukanymi potrawami. Kocham być oczarowywana nowymi połączeniami smaków oraz sztuką prezentacji dania na talerzu. Ten blog będzie taką moją własną książką kucharską, abym nie zapominała potraw, których przygotowywanie i jedzenie sprawia mi tyle przyjemności. A jeśli przy okazji uda mi się zarazić kogoś swoim pomysłem lub skusić potrawą, będę niesamowicie szczęsliwa. Mam nadzieję, że każdy, kto odwiedzi mój własny świat smaku znajdzie tu coś ciekawego.
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.